Kaart van Brazilië

Brazilië , een veelzijdig avontuur

Brazilie reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het  gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Brazilie. Brazilie is een land van contrasten, boordevol hoogtepunten en veel afwisseling. Omdat Brazilië zo enorm groot is, is het onmogelijk om alle hoogtepunten in één reis te beleven. We bieden een enorme variatie aan originele reizen en rondreizen aan, dus ga er maar eens lekker voor zitten.

Brazilië (officieel Republica Federativa do Brasil) is een federale republiek in Zuid-Amerika. De totale oppervlakte van het land is ruim 8.5 miljoen km² en daarmee 240 keer zo groot als Nederland. Qua grootte is Brazilië het vijfde land van de wereld en beslaat 47% van het Zuid-Amerikaanse continent. Brazilië grenst aan Argentinië , Bolivia, Peru , Colombia, Venezuela, Frans-Guyana , Guyana, Suriname, Uruguay en Paraguay. Met uitzondering van Ecuador en Chili grenst Brazilië dus aan alle landen van Zuid-Amerika.

Het land heeft de langste kustlijn van de wereld. Naast de prachtige stranden en moerasachtige binnenlanden, zoals de Pantanal, is Brazilië in het bezit van het bekendste en grootste regenwoud op aarde, de Amazone. Dit prachtige regenwoud is het stroomgebied van de machtigste rivier ter wereld, de Amazone. Hoewel het gebied ondoordringbaar lijkt, maken wij het voor u waar: prachtige avontuurlijke tochten naar het hart van dit immense woud. Verder is Brazilië gezegend met vele nationale parken en prachtige natuurgebieden met een fantastische flora en fauna, bijzondere eilanden en de immense watervallen van Iguazu. Verder zijn er vele Chapada’s (unieke bergketens) in diverse delen van het land.

De geschiedenis van Brazilië is eigenlijk zo’n 500 jaar geleden begonnen. De Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Alvares Cabral ging voor het eerst aan wal bij Porto Seguro op 22 april 1500, een plaats in de huidige staat Bahia. De Portugezen hebben sindsdien vele koloniale steden gesticht zoals Paraty, Ouro Preto, Sao Luis, Olinda en Bahia. Ook historisch gezien heeft Brazilië dus veel te bieden. Rio de Janeiro heeft misschien geen oud koloniaal centrum maar is wel één van de mooist gelegen steden ter wereld.  Bovendien heeft Brazilië een aangenaam tropisch klimaat en natuurlijk een uiterst prettige en vriendelijk bevolking. Brazilië is kortom een fantastisch land om in te reizen.


24 dagen - Hoogtepunten Brazilië

Deze reis begint met een bezoek aan het bruisende Rio de Janeiro. Vervolgens staan de overweldigende watervallen van Iguaçu op het programma. In Bonito...

Lees meer

18 dagen - fly drive - Monte Verde -Estrada Real en Rio de Janeiro

Deze gevarieerde individuele fly-drive brengt je voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Voor liefhebbers...

Lees meer
Alle voorbeeldreizen
Kaart van Brazilië Kaart van Brazilië
Op elke pagina wordt een knop weergegeven “Kaart van Brazilië” klik hierop om over het scherm een grote kaart van het land te openen.