16 dagen – Bijzonder Guatemala & Belize

De bestemmingen Guatemala en Belize zijn goed met elkaar te combineren. Tijdens deze reis reizen jullie eerst door Guatemala waarbij jullie het koloniale Antigua gaan bezoeken en gaan kamperen op de San Pedro vulkaan. De prachtige zonsopgang bewonderen terwijl je aan de krater van de vulkaan staat; een geweldige belevenis! Bij Lago de Atitlan gaan jullie het mooie meer op en natuurlijk kan een bezoek aan Tikal niet ontbreken. Bij de Rio Dulce komen jullie weer in een heel andere omgeving terecht. In Belize maken jullie eerst nog een stop bij het fantastische Belmopan alvorens de reis af te sluiten op het Caribische eiland Caye Caulker.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Guatemala City – Antigua

Jullie vertrekken op dag 1 vanuit Schiphol en komen op dezelfde avond aan in Guatemala City. Een transfer rijdt jullie in anderhalf uur naar de prachtige oude hoofdstad; Antigua. De volgende dag hebben jullie een stadswandeling met een lokale gids inclusief. De gids vertelt alles over de historische gebouwen en de geschiedenis van de stad. In de middag hebben jullie vrij. Jullie kunnen ervoor kiezen om een koffie tour te doen of de actiefste vulkaan van Guatemala te beklimmen: de Pacaya vulkaan. Jullie overnachten in de leuke Posada la Merced.

Dag 3. Lago de Atitlan

Vandaag worden jullie naar Panajachel gebracht, gelegen aan het prachtige Lago de Atitlan. Het is misschien wel het mooiste meer van Midden-Amerika, vooral ook door de drie hoge vulkanen die boven het meer uittorenen. Bij Panajachel stappen jullie op de boot naar San Pedro de la Laguna waar jullie in het levendige dorpje overnachten.

Dag 4. Lago de Atitlan & kamperen vulkaan

In de ochtend gaan jullie met een boot het water op en zo ervaar je de pracht van het meer en haar omgeving optimaal. Lago Atitlan ligt op 1.500 meter hoogte en Volcan San Pedro, Volcan Toliman en Volcan Atitlan zorgen voor een magnifiek decor. Ook San Pedro ligt mooi aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Jullie varen dan naar de overkant van het meer om het traditionele dorp Santiago Atitlan te bezoeken (hier wordt Maximon aanbeden en hij houdt van sigaretten en rum). Vervolgens wordt San Juan de Lago nog bezocht. Bij terugkomst in San Pedro pakken jullie de backpack en gaan jullie de San Pedro vulkaan op hiken. Jullie overnachten in een tentje op de top van de vulkaan, vanwaar jullie een magnifiek uitzicht hebben.

N.B.: N.B.: voor het kamperen op de vulkaan dient er gereisd te worden met een backpack, aangezien er ook meegeholpen moet worden met het dragen van kampeermateriaal & voedsel.

Dag 5. Sunrise vulkaan & hike down

Hoe mooi is het om wakker te worden op de top van een vulkaan en een zonsopgang te zien? Na het ontbijt wandelen jullie weer naar beneden. In de middag kunnen jullie nog overwegen een andere activiteit te doen, zoals paardrijden, mountain biken, kajakken of zwemmen (optioneel) of gewoon lekker te ontspannen bij het hotel. Jullie overnachten weer in San Pedro La Laguna.

Dag 6 & 7. Rio Dulce

De reis zet zich op dag 6 voort. Jullie varen eerst met de boot terug naar Panajachel. Dan worden jullie met een transfer naar de Rio Dulce gebracht. Dit is een pittige en lange reisdag, maar wel een hele mooie. De Rio Dulce ligt naast het grootste meer in Guatemala, Lake Izabal. De hacienda waar jullie naar toe gaan, ligt aan de rivier midden in de jungle. Prima om hier zelf te hiken en om eventueel naar de Shamanen toren lopen, waar soms een echt shamanen ritueel georganiseerd wordt. Het is hier prachtig! De volgende dag maken jullie een boottocht over de Rio Dulce. De rivier slingert zich door de jungle naar de kust en onderweg zien jullie apen en exotische vogels. Tijdens de boottocht is het mogelijk om te stoppen bij een rivier van warmwaterbronnen met een prachtige waterval. Heerlijk! Jullie komen langs prachtige locaties, zoals de Hidden River en de Dark Lagoon, evenals kleine eilandjes met bijzondere flora en fauna. Jullie overnachten in Hacienda Tijax met zwembad midden in de jungle.

Dag 8. Rio Dolce – Flores

Vandaag worden jullie in de ochtend naar het noorden gebracht, naar Flores; het piepkleine schiereiland gelegen in het Lago de Peten Itza. Dit is de uitvalsbasis voor bezoeken aan Tikal dat nog ruim een uur rijden is. Flores is het kleine en toeristische deel van de stad Santa Elena. Hier zijn volop winkeltjes, cafeetjes, etc. Indien er tijd is en het weer het toe laat dan hebben jullie nog een mooie boottour bij zonsondergang over het Peten Itza meer inclusief! Jullie overnachten hier in La Casona de la Isla.

Dag 9. Tikal

Jullie bezoeken vandaag de bijzondere Maya tempels van Tikal. Dit complex ligt midden in het oerwoud. Tikal ligt in feite midden in de jungle in tegenstelling tot de meeste grote Maya-ruines in Yucatan. Hier loop je te midden van brulapen, ara’s en andere wilde beesten. De hoogste tempels torenen boven de jungle uit. De mooiste tempels liggen aan de Gran Plaza en de gids kan jullie veel vertellen over de gebouwen en historie van Tikal en daarmee komt de Maya-ruïnestad als het ware weer tot leven. Overnachting in Flores bij La Casona de la Isla.

Tip! Het is ook mogelijk om een sunrise bezoek te doen aan Tikal. Je vertrekt dan rond een uur of 3 in de ochtend en loopt door het Maya complex wanneer de jungle langzaam wakker wordt. Heel bijzonder!

Dag 10 & 11. Flores – Belmopan (Belize)

Op dag 10 worden jullie naar Belize gebracht, waar jullie gaan verblijven bij de leuke Twin Palm B&B. Je kan hier lekker ontspannen bij het zwembad of genieten van de tropische tuin. Er zijn daarnaast nog tal van activiteiten in de omgeving te doen, zoals een spannende nacht hike door de jungle, een apen opvangcentrum bezoeken, een grottentocht, etc. (geen activiteiten inclusief).

Upgrade! Het heerlijke Pooks’s Hill is een geweldige accommodatie om te verblijven. Deze lodge ligt in een stukje privé natuurgebied. Trails leiden naar een mooie kreek op het landgoed. Jullie kunnen hier zwemmen, hiken of lekker relaxen.

Dag 12 t/m 14. Caye Caulker

In de ochtend van dag 12 worden jullie naar de haven van Belize City gebracht. Hier stappen jullie op de watertaxi naar Caye Caulker. Bij aankomst kunnen jullie lopend of met een golfkarretje naar jullie hotel. Caye Caulker; een uitermate relaxt en klein Caribisch eilandje. Het eiland heeft een paar kleine strandjes en het is er erg lekker toeven met de vele eettentjes en barretjes. Met als verplichte kost borrelen bij the Lazy Lizard aan het uiteinde van het eiland bij the Split (hier werd het eiland door één van de vele orkanen in tweeën gesplitst). Dit is het ultieme happy hour-achtige gevoel. Jullie kunnen optioneel de Raggamuffin boot tour bijboeken; een volle dag op het water met een zeil-of motorboot waarbij je een paar snorkelstops maakt; o.a. bij shark alley waarbij je kleinere haaien en imposante roggen kan zien. Ook kunnen jullie een keer met de openbare speedboot taxi naar San Pedro op Caye Ambergis varen en daar van het strand genieten (geen activiteiten inclusief).

Dag 15. Caye Caulker – Belize City – Amsterdam

Vandaag varen jullie terug naar Belize City met de watertaxi en worden jullie met een transfer naar het vliegveld gebracht. Inchecken en dan de terugvlucht naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs indicatie: € 1.960,- per persoon
Op basis van 2 personen, exclusief vluchten.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en   onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

* Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies (exclusief ontbijt);

– Kamperen op de San Pedro vulkaan is in tenten en inclusief ontbijt & diner. Er dient met een backpack gereisd te worden.

* Alle landtransfers in privé service.

* Boot transfers Lago de Atitlan & Rio Dulce.

* Watertaxi van en naar Caye Caulker.

* De volgende genoemde tours inclusief benodigde entreegelden:

– Stadswandeling Antigua.

– Boot tour op Lago Atitlán & bezoek Indigenous Villages.

– Boot tour op Rio Dulce.

– Boot tour op Peten Itza meer (indien het weer & de tijd het toelaat).

– Bezoek Tikal.

* Lokale meertalige gidsen daar waar nodig.

 

Landarrangement is exclusief:

* Internationale & binnenlandse vluchten.

* Optionele excursies.

* Eten en drinken niet genoemd in het programma.

* Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.

* Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.

* Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.

* Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.

* Reis- en annuleringsverzekering.

* Administratiekosten € 25,- per boeking.

* Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).

* Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons